fbpx

2020 Tatil Takviminde Nereye Gitmeli

2020 Resmi Tatil Günleri
2020 Resmi Tatil Günleri

2020 yılında Cumartesi ve Pazar günleri dâhil edildiğinde, 15 buçuk gün resmi tatil vardır. 15 buçuk gün için mevsimine ve etkinliklerine göre bir liste hazırladık. 2020 yılında resmi tatil takvimi, aşağıdaki listede yer almaktadır.

1 Ocak: Yılbaşı

23 Nisan: Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

1 Mayıs: Emek ve Dayanışma Günü

19 Mayıs: Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

23 Mayıs – 26 Mayıs: Ramazan Bayramı

15 Temmuz: Demokrasi ve Milli Birlik Günü

30 Temmuz – 3 Ağustos: Kurban Bayramı

29 Ekim: Cumhuriyet Bayramı

Kış Ayları İçin Önerilerimiz

Ilgaz Dağı - Kayak Sporu
Ilgaz Dağı – Kayak Sporu

Uludağ ve Ilgaz olacaktır. Uludağ’da yağan kar eşliğinde, keyifli günler geçirebilirsiniz. Gerek kayak otelleri, gerekse de karın bembeyaz halini alan orman kombinasyonu sizi cezp edecektir. Şehrin kuru kalabalığından sıyrılarak, kendinizi ormanların içerisinde bulabilirsiniz. Özellikle kış aylarındaki kar yağış miktarını da dikkate alırsak, kayak yapmanın tam da vakti diyebileceksiniz. Gece eğlence hayatından da mahrum kalmayacaksınız. Kış aylarında kayak yaptıktan sonra, oteller tarafından gece eğlenceleri düzenlenir. Gündüz ormanın tadını çıkartırken, gece ise “eğlencenin dibine” vurabilirsiniz. Aynı süreç içerisinde Winterfest, Folklor Festivali, Sokak Oyunları Şenliği, Bursa Festivali, Film Festivali gibi birçok festivalde mevcuttur. Uludağ haricinde aynı klasmanda biraz daha küçük yer olan Çankırı Ilgaz’ı önerebiliriz. Uludağ’a nazaran daha az insan popülasyonu ve daha uygun ücretler için, tercih edebilirsiniz.

 

Sonbahar Ayları İçin Önerilerimiz

Bolu Yedigöller
2020 Tatil Takviminde Nereye Gitmeli 6

Nevşehir Kapadokya, Çanakkale Bozcaada ve Bolu Yedigöller olacaktır.. Sonbahar aylarında Kapadokya, görülmeye değerdir. Avanos, Göreme, Ihlara Vadisi, Ortahisar Kalesi, Selimiye Köyü ve Uçhisar Kalesi gibi yerleşim yerlerine de gidebilme fırsatınız var. Rüzgâr ve hava durumuna bağlı olarak değişen balon turları, biraz maliyetli olabilir. Güzel bir restoranda Kapadokya’yı izlerken, özel üzümlerden yapılan şaraplarınızı yudumlayabilirsiniz. Çanakkale Bozcaada aslında yaz tatilinin incisi olarak geçmektedir. Fakat sonbahar aylarında ucuzlayan otel ve ulaşım fiyatlarıyla beraber, halen 365gün tatil yapmak isteyenlerin tercih ettiği yerlerden birisi olmayı başarmaktadır. Tarihin eşsiz esintisini yaşamak için, tercih edebilirsiniz. Hayatınız boyunca izleyebileceğiniz en güzel gün batımına hazır olun. Bozcaada’nın batı ucunda gün batımı izlemek, bir gelenektir. Bolu Yedigöller, ormanlık yapısıyla sonbaharın esintisini yaşayabileceğiniz bir başka seçenektir. Dökülen yapraklarla beraber gölleri izlemek, unutulmayacak bir anı olarak hafızanıza kazınacaktır. Yürüyüş parkları, kamp alanları, şelaleleri ve eşsiz güzelliğe sahip doğa harikaları vardır. Fotoğraf çekme hobisi olanlar için, ayrı bir öneme de sahiptir.

Yaz Ayları İçin Önerilerimiz

Fethiye Ölüdeniz
Fethiye Ölüdeniz

Balıkesir Ayvalık, Fethiye, Mardin, Cunda olacaktır. Birbirinden farklı, 4 yer önermeyi uygun gördük. Ayvalık plajları, balık ürünleri, Ayvalık Adası Tabiat Parkı ve Saatli Camii beldedeki önemli unsurlardır. Deniz, kum, güneş üçlüsünün yanında adrenalin severlerin tercih ettiği Fethiye’de yamaç paraşütü, dalış, jeep safari ile doyasıya eğlenirken tekne turları ile kendinizi doğanın kalbine bırakabilirsiniz. Zaman sorununuz var ise tatil365gun.com‘da sizin için hazırlanan tatil paketlerinden faydalanabilirisiniz. Mardin Kalesi, Revaklı Çarşı, Kasımiye Medresesi, Mardin Ulu Camii ve Deyrülzafaran Manastırı Mardin ilinde yaz aylarında gezebileceğiniz yerlerden bazılarıdır. Tarihin eşsiz kokusunun sindiği mimari yapıları, sokakları, insanları ve doğa harikaları olan yerler ile tercih edilebilir. Yaz aylarında genelde deniz kenarı il veya ilçelerde tatil yapılır fakat böyle eşsiz doğa harikası ve tarihi kokan Doğu Anadolu illerini de önermekteyiz. Cunda adası da gece eğlenceleriyle, oldukça ünlü bir yerdir. Denizin keyfini çıkarttıktan sonra, gece kulüplerinde eğlencenin dibine vurabilirsiniz.

İlkbahar Ayları İçin Önerilerimiz

Karadeniz Yayları
Karadeniz Yayları

Bu aylarda genel olarak Karadeniz Bölgesini veya denize sahip il ve ilçeleri önermekteyiz. Karadeniz bölgesinin gezilebilecek en güzel ayları olarak, ilkbahar ayı nitelendirilmektedir. Karadeniz Bölgesi’nin eşsiz rüzgarını, yağmurunu ve ormanlarını doyasıya gezebilirsiniz. Özellikle yaylaya çıkarak, birçok festivallere de katılma şansını yakalayabilirsiniz. Yahut deniz kenarı olan ilçelerde, havaların ısınmasıyla kumsal veya plajlarda denizin keyfini çıkartabilirsiniz. Özellikle otel ve kamp ücretlerinin ilkbahar aylarında düşük olduğunu da düşünürsek, deniz kenarına sahip tatil köylerine İlkbahar ayında gitmek oldukça mantıklı bir seçenektir. Aynı süreç içerisinde Karadeniz Turları’da İlkbahar aylarında, daha düşük maliyet ile yapılabilir.

Yorum bırakın