fbpx

Pataradan Fethiyeye Nasıl Gidilir

Pataradan Fethiyeye Nasıl Gidilir 

Patara, Fethiye ile Kaş ilçeleri arasında bulunan kumsal ve Likya kentini içerisinde barındıran yerin adıdır. Patara Antik kentini görmek isteyenler ise tatil planlarını yapmaya başladı. Fethiye ve Kalkan arasında bulunan Patara antik kenti Kalkan belediyesi yakınlarında bulunmakta.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından 2020, Patara yılı ilan edildikten sonra tatil planlarının rotası Akdeniz’e döndü. Akdeniz’e kadar geldikten sonra civardaki güzellikleri görmeden de olmaz diyen tatil meraklıları için “ 2020 yılı seçilen Patara’dan Fethiye’ye Nasıl Gidilir? Patara’dan Fethiye’ye giderken konaklanacak yerler nerelerdir? ” soruları akılları kurcalamaya başladı. Öncelikle Patara neresidir, neden görülmelidir? Gibi soruları cevaplayalım.

Patara'Dan Fethiye'Ye Nasıl Gidilir ?
Patara’dan Fethiye’ye Nasıl Gidilir ?

Patara Neresidir ?

Patara Antik Kenti özellikle içerisinde Likya kenti olması nedeniyle ilgi görmektedir. Gelemiş köyünden yaklaşık 2 km sonra yol kenarına dikkatli bakarsanız Patara’dan kalma kalıntıları görebilirsiniz. Yalnız kentte görmeyi beklediğiniz bazı manzaralar için hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz çünkü Patara limanı son yıllarda kum ile dolmaya başladı. Aslında Patara’nın tarihi önemi Roma döneminde çok önemli bir kent olmasına kadar dayanır. Ayrıca Likya-Pamphilya eyaletlerinin başkentliğini yapmış bir şehirdir. Patara limanını önemli kılan ise, hububat deposu ve sevki konularında önem arz etmesi. Bizans döneminde gelişmeye devam eden Patara, Hristiyanlar için de önem taşıyan bir yerdir.

Patara limanının kum ile dolmaya başlaması Patara için önemli bir sorundur. Limana yanaşamayan gemiler için büyük zorluklara neden olan limandaki kum sorunu, Patara’nın kullanım sıklığını da düşüren faktörlerden biri. 1600 metre civarı derinliği olan Patara limanının kum ile dolması kentte bulunan önemli kalıntıların da zamanla kum altında kalmasına neden olmakta. Bu nedenle son zamanlarda arkeolojik çalışmalar yapılmaya başlanmış ve kalıntıların kum altında kalması engellenmeye çalışılmaktadır.

Patara Zafer Takı
Patara Zafer Takı

Patara çok büyük bir yer olmaması nedeniyle çabucak gezilecek bir yapıya sahip. Hal böyle iken tatil meraklıları için planlarının boş kalan günlerini doldurmak civardaki tatil beldelerini araştırmaktan geçiyor. Patara yakınlarında mutlaka uğranması gerek dediğimiz tatil beldesi ise tabi ki birçok aktivitenin ve sayılamayacak kadar çok güzelliğin kalbi: Fethiye…

Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Fiyatları
Fethiye Ölüdeniz Yamaç Paraşütü Fiyatları

Fethiye denizi, kumsalı, güneşi, tarihi yerleri, tepeleri ve özellikle yamaç paraşütü ile ünlü bir tatil beldesi. Özellikle yamaç paraşütü alanında adını dünyaya duyurmuş olan Fethiye, tatil meraklıları için mükemmel bir durak.

Fethiye ve Patara arasında tatil planı yapanların en çok sorduğu sorulardan biri olan ulaşım sorununa ve kalınacak yer sorunsalına değinelim.

2020 yılı seçilen Patara’dan Fethiye’ye Nasıl Gidilir?

Tatil planları hazırlanırken Akdeniz’e inen gezginler Patara’yı gezdikten sonra Fethiye’ye doğru yol alıyorlar. Fethiye yolculuğu sırasında görülebilecek yerler ve kalınabilecek güzel mekanlar söz konusu olduğunda hazırlıksız yakalanmamak için önceden rezervasyonları yaptırmakta fayda var. Zira tatili en ucuz ve en konforlu yollarla yapmayı herkes ister. Peki en ucuz ve en konforlu tatil için konaklama nerede yapılmalı?

Pataradan Fethiyeye Nasıl Gidilir
Pataradan Fethiyeye Nasıl Gidilir

Sizler için konaklanacak en konforlu ve en ucuz mekanlar arasından bazı seçimler yaptık. tatil365gun.com ailesi olarak en konforlu tatil adreslerinden biri: Kalkan Villaları.

Kalkan villaları ile konfor ve rahatın tadını çıkarın. Aileniz için özel sadece size ait bir villada farklı aktiviteler ile sevdiklerinizle vakit geçirin. Tatilin en güzeli sevdikleriniz ile olandır. Üstelik lüks villalarda otelde konaklama fiyatına konaklama imkanı ile Kalkan villaları sizleri bekliyor. Tatilinize keyif katacak birçok güzel yönü ile kalkan villalarında konaklama imkanı herkes için uygun fiyatlarla satışta.

 

Kalkan Kiralık Villalar 0538 920 9040
Kalkan Kiralık Villalar 0538 920 9040

Kalkan Villa Kiralama Avantajları

Her bütçeye uygun seçenekleri olması,

Her organizasyon için uygun villa tipleri ile hizmet vermesi,

Mahremiyete özen gösterilen çevre yapısı,

Kendi bahçesinde özel havuz hizmeti,

Lüks tasarım.

Siz de rezervasyonunuzu yaptırın, tatilinizin en güzel anlarını geçireceğiniz villalarda ailenizle vakit geçirme fırsatını yakalayın. Üstelik en uygun fiyat garantisi ile. Vaktinizi otel odalarında kaybetmeyin.

Kalkan Villaları indirimli rezervasyon ve konaklama fırsatları için tıklayınız.

Yorum bırakın